mandag 24. mars 2014

Kylling jalfrezi

Heia!
Vi inviterte til søndagsmiddag i Meinichsgate. På menyen sto en deilig kyllinggryte til hovedrett og en frukt- og bærsalat med råkrem til dessert.

Oppskriften er inspirert av Jamie Olivers indiske curry.

Til 10 personer:

Ingredienser, hovedrett:

  • 1 rød chili med frø
  • 4 gule løk
  • 1 stor klump med ingefær
  • 1 bunt koriander
  • 7 kyllingbryst
  • 1 glass jalfrezipaste (fås på innvandrersjapper)
  • 2 bokser kokosmelk
  • 4 toppede spiseskjeer kokosmasse
  • 1 boks hakkede tomater
  • 2 never mandelflak
  • 1 boks kikerter
  • 4 gulrøtter


Fremgangsmåte:
Finhakk løk, chili (med frø) og ingefær.
TRIKS: frys ingefærroten hel og rasp den. Frossen ingefær holder lengre og er enklere å ha med å gjøre (fordi den ikke blir så tråete og ekkel)
Plukk bladene av korianderen, og finhakk stilkene.
Sett en stor kjele på høy varme, ha i en klatt smør og en klunk olje og ha i de finhakkede ingrediensene.
Stek i ca 10 min til de blir myke og gylne.

Skjær kyllingen i passende biter og bland oppi gryta sammen med jalfrezipasten.
Rør godt sammen. Pass på at det er paste på alle kyllingbitene.
Ha oppi kokosmelk, hakkede tomater, kokosmasse, kikerter og halvparten av mandlene. Fyll en av de tomme boksene med vann og ha oppi gryta.
Kok opp. Skru ned varmen til middels, og la det koke minst en halv time, gjerne lenger.
Ha i resten av mandlene og korianderbladene rett før servering.
Server med ris og rødvin eller hvitvin til.

God stemning!

Dessert, baby!

Ingredienser:

  • Honningmelon
  • Frosne jordbær
  • Frosne blåbær
  • Bananer


Topping:

  • Mandelflak
  • Kokosmasse
  • Revet, mørk sjokolade


Råkrem:

  • 5 egg
  • 150g sukker
  • 1 hus fløte


Lag fruksalat.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Pisk fløte til krem (i en annen bolle)
Vend kremen inn i eggedosisen.

Server.


3 kommentarer:

  1. Æ vil bli invitert på en sånn middag :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du e alltid invitert! Si i fra når du e i høgget :)

      Slett
  2. Fantastisk! Dere er øverst på blogglista - allerede!

    SvarSlett