mandag 24. mars 2014

Lammeburger + pistasjpesto = sant

Mandagsmiddagen består av hjemmelagde lammeburgere med en pistasjpesto som tilbehør. Lammeburgerne er lagd av lammekjøttdeig (fra Strøm-Larsen på Torshov) og friske urter, løk, hvitløk, krydder og soltørkede tomater. Burgerbrødet er egenkomponert. Oppskriften er til 2 personer.


Ingredienser (burger):

  • 300g lammekjøttdeig
  • 1 rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 5 soltørkede tomater
  • 3 kvaster bladpersille
  • 3 kvaster mynte
  • 1 klype salt
  • 1 dæsj pepper
  • 1 dæsj kanel
  • 1 dæsj spisskummin
  • 4 eggeplommer

Fremgangsmåte:

Finhakk løk, hvitløk, soltørkede tomater og urter. 


Ha de finhakkede ingrediensene i en bolle sammen med lammekjøttdeigen. Tilsett krydder og eggeplommene (ta vare på eggehvitene til burgerbrødene).
Miks alt sammen med hendene. Form burgere som stekes i 3-4 min på hver side. Høy varme.




Pistasjpesto





Ingredienser

Denne er fra boka "Naturlig Mat"
  • 2,5 dl usaltede pistasjnøtter 
  • 1,25 dl olivenolje - vi blandet vanlig olivenolje med mynteolje fra Oliviers&Co fordi den er digg
  • 1 fedd hvitløk
  • En liten neve mynteblader
  • En klype havsalt
  • En skvis sitronjus


Fremgangsmåte

Putt alt i miksmaster og kjør til det ser flott ut



  

Ingredienser - brød



  • 5 egg
  • 2 ss linfrø
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss mandelflak, ekstra krønsja
  • 1 ss fiberhusk (helsekost)
  • 1 ss oregano
  • 1 ts sukker
  • 1 ts bakepulver
  • Havsalt

Fremgangsmåte




Skill eggeplommene fra hvittene. Bland plommene med resten av ingrediensene. Stivpisk hvittene og vend dem inn i resten. Fordel 6 klatter utover et bakepapir. Stek på 180 grader til de er gylne, 10-15 min. 










Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar