Ingredienser (burger):
- 300g lammekjøttdeig
- 1 rødløk
- 4 fedd hvitløk
- 5 soltørkede tomater
- 3 kvaster bladpersille
- 3 kvaster mynte
- 1 klype salt
- 1 dæsj pepper
- 1 dæsj kanel
- 1 dæsj spisskummin
- 4 eggeplommer
Fremgangsmåte:
Finhakk løk, hvitløk, soltørkede tomater og urter.
Ha de finhakkede ingrediensene i en bolle sammen med lammekjøttdeigen. Tilsett krydder og eggeplommene (ta vare på eggehvitene til burgerbrødene).
Miks alt sammen med hendene. Form burgere som stekes i 3-4 min på hver side. Høy varme.
Pistasjpesto
Denne er fra boka "Naturlig Mat"
- 2,5 dl usaltede pistasjnøtter
- 1,25 dl olivenolje - vi blandet vanlig olivenolje med mynteolje fra Oliviers&Co fordi den er digg
- 1 fedd hvitløk
- En liten neve mynteblader
- En klype havsalt
- En skvis sitronjus
Fremgangsmåte
Putt alt i miksmaster og kjør til det ser flott ut
Ingredienser - brød
- 5 egg
- 2 ss linfrø
- 2 ss sesamfrø
- 2 ss mandelflak, ekstra krønsja
- 1 ss fiberhusk (helsekost)
- 1 ss oregano
- 1 ts sukker
- 1 ts bakepulver
- Havsalt
Fremgangsmåte
Skill eggeplommene fra hvittene. Bland plommene med resten av ingrediensene. Stivpisk hvittene og vend dem inn i resten. Fordel 6 klatter utover et bakepapir. Stek på 180 grader til de er gylne, 10-15 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar