søndag 30. mars 2014

Søndagsfrokost

I dag bestod frokosten av scones, rørte blåbær, posjerte egg, tomatbønner og stekt sopp. Og kaffe selvfølgelig. Om vi ble mette? Ja, det ble vi.


Her er opskrifter. Havremel og mandelmel kan sikkert byttes ut med hvetemel hvis du tåler det og vi bruker selvfølgelig laktosefri youghurt og rømme. Og har du ikke bestilt tørkede tranebær fra iherb ennå kan du bruke rosiner.

Scones med nøtter og tranebær (6 stk)

  • 1dl havremel
  • 1dl mandelmel
  • 1dl yoghurt
  • 1ss rømme
  • 3 ts bakepulver
  • En neve mandelflak
  • En neve hasselnøtter
  • En halv neve tranebær
  • Havsalt
  • 1 ss sukrin/ 1/2 ss sukker
  • 50g smeltet smør

Bland alt sammen, det tørre først. Lag 6 klumper og sett i ovn på 175 grader i 15-20 minutter. Rørte blåbær er godt til, bare rør blåbær sammen med sukker og eventuelt litt vaniljepulver. 



Posjerte egg



Fyll en stor kjele med vann og litt salt. Knekk eggene i små boller. Kok opp vannet og tilsett 3ss eddik. Skru ned varmen slik at vannet er rett under kokepunktet og på nippet til å boble. Rør i vannet med en sleiv så du får en slags swirl i vannet. Hell egget forsiktig ned i swirlen. Etter hvert vil hvitten begynne å samle seg rundt egget.


La de trekke i tre til fem minutter og ta de forsiktig ut med en hullsleiv. De ser ut som manetfostre men smaker veldig godt altså. 



Stek aromasopp i smør med salt og pepper, og varm opp tomatbønnene. Server med litt frisk bladpersille. 



God søndag!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar