mandag 31. mars 2014

Laksesalat med ruccola, avokado og feta

Denne salaten er mettende, stappfull av bra fett og avokadoen og fetaen gjør den litt kremete. Også er den digg, da. Oppskriften er til to relativt sultne personer.

Du trenger:

  • 2 laksefileter
  • 1/2 lime
  • 2 modne avokadoer
  • En burk ruccolasalat
  • 1/2 fennikel
  • 1/2 rødløk
  • Noen tomater
  • 1/2 dåse fetaost 
  • En lukket neve gresskarkjerner


Krydre laksen med salt og pepper, drypp litt olivenolje over og sett i ovnen på 180 grader i 8-13 minutter. Vær så snill å ikke stek laksen for hardt/for lenge. Den skal ha en kjernetemperatur på ca 57 grader, tørr laks er ut. 


Kutt fennikelen og rødløken i tynne skiver, tomatene i båter og fetaen i terninger. Kutt avokadoen i biter, det er enklest om du først kutter den i to og så kutter den i ønskede biter inni skallet, som vist her. Så vrenger du bare skallet for å få ut bitene. 




Bland alt sammen i bolle. Legg laksen på fjøl og grovhakk den. Skvis lime over og la den avkjøles på fjøla. 


Dressing:

  • 1 dl olivenolje
  • 1/2 dl balsamicoeddik (vi bruker fikenbalsamico fordi den er superdigg, men hvis du bruker vanlig kan du tilsette litt sukker i tillegg)
  • Salt og pepper




Hell alt i et syltetøyglass. Skru på lokket og rist godt. Bland dressingen godt med salaten.

Legg ruccola i bunn, salatblandingen over og den avkjølte laksen øverst. Topp med gresskarkjerner og litt frisk bladpersille. 

God fiskemandag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar