Du trenger:
- 2 laksefileter
- 1/2 lime
- 2 modne avokadoer
- En burk ruccolasalat
- 1/2 fennikel
- 1/2 rødløk
- Noen tomater
- 1/2 dåse fetaost
- En lukket neve gresskarkjerner
Krydre laksen med salt og pepper, drypp litt olivenolje over og sett i ovnen på 180 grader i 8-13 minutter. Vær så snill å ikke stek laksen for hardt/for lenge. Den skal ha en kjernetemperatur på ca 57 grader, tørr laks er ut.
Kutt fennikelen og rødløken i tynne skiver, tomatene i båter og fetaen i terninger. Kutt avokadoen i biter, det er enklest om du først kutter den i to og så kutter den i ønskede biter inni skallet, som vist her. Så vrenger du bare skallet for å få ut bitene.
Bland alt sammen i bolle. Legg laksen på fjøl og grovhakk den. Skvis lime over og la den avkjøles på fjøla.
Dressing:
- 1 dl olivenolje
- 1/2 dl balsamicoeddik (vi bruker fikenbalsamico fordi den er superdigg, men hvis du bruker vanlig kan du tilsette litt sukker i tillegg)
- Salt og pepper
Hell alt i et syltetøyglass. Skru på lokket og rist godt. Bland dressingen godt med salaten.
Legg ruccola i bunn, salatblandingen over og den avkjølte laksen øverst. Topp med gresskarkjerner og litt frisk bladpersille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar