torsdag 27. mars 2014

Skumstekt langeloin med kapers, brokkolipuré og søtpotetchips

Vi er nå på instagram! Følg oss da vel: @matframeinichsgate

I dag har vi spist fisk! Nærmere bestemt lange. Det er en fisk i tangbrosmefamilien som er ganske lik torsk, bare litt fastere i fisken. 


Langeloinen (fra Georg A Nilsen) delte vi i porsjonsstykker og skumstekte med kapers og hvitløk. Vi valgte brokkolipuré og søtpotetchips som tilbehør. Oppskriften er til to personer.


Søtpotetchips

Sett på ovnen til 200 grader. Del en mellomstor søtpotet i strimler, og fordel utover et bakepapirkledd brett. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre. Ringle over litt olivenojle og dryss på litt maldonsalt. Stek 25 min, til de er sånn passe sprø. 


Brokkolipuré

Skjær en brokkoli i små biter. Kok bitene til de er møre i rikelig med vann med litt salt i. Hell av vannet og tilsett en klatt smør og litt fløte. Miks det hele sammen med en stavmikser til det blir en puré. 




Skumstekt langeloin

Del 500g ryggfilet av lange i porsjonsstykker.


Varm opp en stekepanne til litt over middels varme, og ha i litt olivenolje. Når pannen er varm, legg fiskestykkene med kjøttsiden ned i panna.

Når kjøttet har fått stekeskorpe tilsettes en god mengde med kaldt smør, ett skvisa hvitløksfedd og masse deilig kapers. Smøret begynner raskt å skumme. 


Tilt pannen og samle opp det skummende smøret, øs det over fisken igjen. Gjenta flere ganger. 


Når fisken er nesten gjennomtrekt, skru av varmen og la den trekke ferdig på ettervarmen mens du dekker på/ legger opp tilbehøret/ ber katten flytte seg fra strikketøyet



Ferdig! Nam.

Dette spiste vi forresten til forrett:


2 kommentarer: